Curiozitati despre examenul auto

Examenul auto este, fara doar si poate, unul dintre cele mai sustinute eamene din Romania, poate chiar mai sustinut decat Bacalaureatul, daca tinem cont de faptul ca se poate da de mult mai multe ori. Dat fiin acest fapt, este destul de usor sa gasesti o multime de curiozitati despre examenul auto si lucruri cel putin interesante care sa te amuze sau sa te uimeasca.

Judetul Iasi, ultimul loc in tara atunci cand vine vorba despre promovarea examenului auto

examenul autoDaca vrei sa iei examenul auto este bine sa eviti acest judet, deoarece se pare ca este ceva in neregula. Rata de promovabilitate a examenului este de doar 23.64%, ceea ce este foarte putin, fata de restul tarii, unde poate ajunge la peste 30. Rezultatele slabe sunt de cele mai multe ori cauzate de nivelul slab de pregatire oferit de scolile de soferi si de pregatirea individuala precara.

Candidatilor din Iasi li s-a atras atentia asupra faptului ca nu este suficient sa completeze anumite chestionare de pe site-urile nespecializate, ci trebuie sa citeasca legislatia si sa completeze chestionare aprobate DRPCIV.

In 2014 in Iasi au incercat sa obtina permisul auto un numar deĀ 13624 de cursanti, dar numai 3222 au reusit sa treaca cu brio de ambele probe ale examenului.

Un tanar a reusit sa bata recordul in ceea ce priveste numarul de examene auto pe care le-a sustinut

De cate ori crezi ca se poate da permisul de conducere? O data, de doua, de 3 sau chiar de 10, ar spune unii. De fapt, se poate da de un numar nelimitat de ori, iar un tanar din Botosani a demonstrat asta. Acesta a incercat sa ia permisul de conducere timp de 7 ani si a dat examenul de nu mai putin de 100 de ori. Esecurile repetate nu l-au descurajat, ba din contra, l-au incurajat sa continue. Proba cu ghinion pentru el a fost cea scrisa, unde nu a obtinut niciodata mai mult de 14 puncte.

Cu siguranta, invatatul este strain pentru el, in conditiile in care in 7 ani, majoritatea oamenilor ar cunoaste legislatia pe de rost.

A atras atentia si o soferita care a reusit sa ia permisul la 70 de ani, dupa ce a incercat de mai multe ori. Din fericire pentru ea, a reusit sa treaca cu brio peste examen.

Cel mai varstnic candidat pentru obtinerea permisului de conducere a fost tot o femeie, de 78 de ani.