Sfaturi pentru viitorii soferi si pentru soferii amatori

Daca esti pe cale de a deveni sofer sau daca esti un sofer amator, fara prea multa experienta, cu siguranta ai nevoie de sfaturi. Din fericire, sfaturile sunt peste tot, mai conteaza insa foarte mult sa stii si modul in care le alegi pe cele mai bune. Iata, asadar, cateva sfaturi care iti pot fi utile si care te ajuta sa devii un sofer excelent.

Sfaturi pentru cei care urmeaza sa dea examenul de soferi

Este clar ca elevii care isi doresc sa ia examenul de soferi au nevoie de sfaturi, in conditiile in care doar un sfert din cei care dau examenul pleaca acasa cu permisul in buzunar. http://adevarul.ro/locale/iasi/cum-treci-mai-usor-examenul-permisul-conducere-1_50ad92767c42d5a6639781fb/index.html prezinta urmatoarele sfaturi:examenul auto

 • Evita sa incepi direct sa rezolvi chestionare. Prima data trebuie sa parcurgi legislatia, cap – coada;
 • Acorda atentie pregatirii. Majoritatea celor care nu trec peste examenul scolii de soferi, nu o fac deoarece sunt slab pregatiti;
 • Concentreaza-te. Concentrarea este un alt element care duce la picarea examenului. Asadar, acorda-ti cateva zile inainte, pentru a te relaxa si pentru a putea fi in forma maxima.
 • Acorda atentie maxima probei practice. Pana la urma, proba practica este cea mai importanta, asdar, incearca sa acorzi atentie fiecarui detaliu in momentul in care esti la orele de condus.

Sfaturi pentru soferii incepatori

Daca esti sofer incepator si ai carnetul in buzunar, nu inseamna ca esti profesionist si ca nu mai ai nimic de invatat. Este bine sa tii cont de cateva sfaturi cat se poate de utile :

 • Evita sa te urci singur la volan in primele drumuri  pe care le parcurgi. In felul acesta, ai pe cineva langa tine care iti poate atrage atentia in momentul in care gresesti.
 • Ia cateva ore suplimentare de sofat, in cazul in care nu esti inca foarte stapan pe propriile forte;
 • ​Condu cat mai mult. Cu siguranta, repetitia este mama invataturii, asdar, ori de cate ori prinzi ocazia, incearca sa conduci. Nu iti fie teama, deoarece odata ce te obisnuiesti cu masina si cu traficul, totul va merge de la sine. Reflexele se obtin dupa o perioada destul de mare de timp, asadar nu te astepta sa conduci perfect de la inceput
 • Asigura-te ca ai semnele de incepator pe luneta si pe parbriz. Scopul lor este foarte bine definit si iti ofera un oarecare avantaj in trafic.
 • Impune-ti un ritual inainte de a pleca la drum, care sa includa centura de siguranta, reglarea volanului sau reglarea oglinzilor. Este bine sa ai o vizibilitate perfecta asupra elementelor care te inconjoara.

Mai multe sfaturi pentru incepatori gasesti aici : http://www.promotor.ro/in-trafic/10-sfaturi-utile-pentru-soferii-incepatori-11656644

Sfaturi pentru soferite

Desi s-a creat ideea preconceputa ca femeile nu conduc atat de bine, este un lucru cat se poate de neadevarat. Acestea sunt mult mai atente in trafic si au un succes mai mare la examenul auto. Cu toate astea, daca esti femeie este bine sa respecti cateva sfaturi cat se poate de utile:

 • Evita sa conduci in zone necunoscute fara GPS.
 • Evita sa iei autostopisti, deoarece nu stii niciodata pe cine iei in masina.
 • Achizitioneaza un incarcator pentru masina, deoarece te va ajuta extrem de mult.
 • Verifica masina ori de cate ori pleci la drum.

Poti gasi si alte sfaturi pentru soferite aici sau mai multe sfaturi de conducere auto AICI. Este bine sa tii cont de toate sfaturile care ti se par utile, deoarece iti pot oferi siguranta in trafic.