Sfaturile instructorilor auto pentru a lua permisul de soferi

Atunci cand esti candidat al unui examen din care vei deveni sofer, este bine sa tii cont de toate detaliile, in asa fel incat sa promovezi cu brio scoala si in acelasi timp sa devii un sofer foarte bun. Pana la urma, ceea ce este extrem de important este sa fii in deplina siguranta in momentul in care circuli pe strazi si sa te poti bucura de flexibillitatea pe care ti-o ofera masina.

Mai multi instructori ai scolilor de soferi ofera sfaturi extrem de pretioase pentru cei care vor sa ia cu brio examenul scolii de soferi. Cum examenul scris este unul dintre cele mai importante examene pe care le vei sustine vreodata, majoritatea sfaturilor se indreapta catre el.

sfaturi instructori autoConform instructorilor, succesul la examenul auto pleaca inca dinainte de a-ti alege scoala de soferi. Decizia de a alege o anumita scoala poate sa fie esentiala in demersul tau de a te vedea cu permisul in buzunar, deoarece  scoala de soferi ocupa un rol esential in educatia pe care o vei avea mai tarziu, in trafic. Cel mai important insa, este instructorul cu care vei avea ocazia sa conduci. Inainte de a incheia un contract cu scoala, este bine sa ai o discutie cu instructorul si sa descoperi daca va intelegeti bine. De asemenea, daca ti se da voie, poti sa participi la o sedinta de-a luni.

Numarul de candidati pe care instructorul i-a scolit este un indicator foarte important de performanta, fiind un criteriu care spune, de regula, care este calitatea umana si profesionala a acestuia. Este de preferat sa alegi un instructor vechi, care are zeci de elevi, decat unul care numai de si-a luat atestatul. De asemenea, inainte de a lua o decizie trebuie sa te uiti si la procentul de promovabilitate al instructorului. Rata de promovabilitate trebuie sa fie de cel putin 60-70%, daca iti doresti sa promovezi cu brio examenul.

Un sfat foarte important venit de la instructori este acela de a nu lipsi de la cursul de legislatie. Orele de conducere sunt foarte importante, insa partea teoretica poate sa fie esentiala atunci cand vrei sa promovezi un examen. Este adevarat ca exista o multime de informatii online si foarte multe chestionare pe care le poti rezolva in acest mediu, cursul de legislatie insa, iti poate raspunde la foarte multe intrebari si este foarte usor de parcurs.

Chiar si in opinia instructorilor insa, chestionarele auto reprezinta cheia succesului atunci cand vrei sa iei permisul de soferi. Dupa ce ai citit intreaga legislatie si dupa ce ai participat la cursurile de legislatie, este bine sa faci cat mai multe chestionare auto DRPCIV. Completarea lor te poate pune fata in fata cu cele mai interesante intrebari si te duce mult mai aproape de scopul tau de a lua permisul de conducere. Cum la majoritatea scolilor de soferi nu exista chestionare auto DRPCIV pe care le poti completa, este important sa gasesti un site care sa iti ofere posibilitatea unor chestionare DRPCIV, pe care sa le completezi zilnic. Nu te opri decat in momentul in care reusesti sa completezi cel putin 5 chestionare la rand, cu punctaj de trecere.